- Ons verhaal -

In 1985 tekende Theo Smits een ludieke vinkenfamilie. Na veel overleg werden de plannen om deze vinkenfamilie nieuw leven in te blazen omgezet in daden. Onder het genot van een bordje eten en een drankje zijn er vellen volgeschreven waarop Theo, Sofie en Teun deze vinken konden presenteren aan het publiek. Het begon met postkaarten en een verjaardagskalender. Al snel kwamen er plannen voor katoenen tasjes. Nooit meer een plastic tas meenemen maar gewoon een leuke vink. Ook erg goed voor het milieu trouwens. Met de katoenen tasjes begon er meer vorm te komen in het, toen nog, fictieve bedrijfje van de Smitjes (en een Peters). Over het drukken van posters waren ze het ook allemaal snel eens. Een vinkenfamilie in je huiskamer. Lekker minimalistisch met een knipoog.

Het bordje eten was leeg en het drankje was op. Dit moest vervolgd worden. Toen op de volgende afspraak het drankje werd vervangen door een  borrel, moest het onderwerp ‘de bedrijfsnaam’ worden besproken. Hoe gaan we heten? Vinkenslag? Suskewiet? Vinkachtig? Totdat Teun opeens riep ‘Vink Leuk!’ Of het aan de borrel lag weten we niet, maar iedereen ging hiermee akkoord en was laaiend enthousiast. Een alledaagse uitspraak met een twist.

Een Instagram pagina werd opgezet en een gedeelte van de opbrengst moest naar de Parkinson Vereniging gaan. Theo heeft sinds 2008 Parkinson en om wat te kunnen betekenen voor mensen die ook Parkinson hebben, komt een gedeelte van de opbrengst ten goede aan deze vereniging. Een mooi en betrokken initiatief.

Tijdens het kerstdiner werd er nog flink gepraat en gediscussieerd over hoe we deze producten op de markt moesten gaan brengen. Ook werd er nog een product aan toegevoegd. Namelijk de vinken T-shirts. Met deze drie producten ging Vink Leuk 2019 in. Op 1 januari werd het allereerste tasje verkocht en stroomden de bestellingen binnen. Vanaf dat moment is Vink Leuk een feit en wordt er iedere dag met liefde en betrokkenheid gewerkt aan het waarmaken van Theo’s wens en aan het steunen van het goede doel.

 

Wil je meer weten over de ziekte van Parkinson? Neem dan eens een kijkje op www.verbeeldingskr8.nl/sparkinson Op deze site gemaakt door Marina, wordt op een speelse manier informatie gegeven over deze ziekte en hoe je er zo goed mogelijk mee kan leven. Tevens is op de website van de Parkinson Vereniging ( www.parkinson-vereniging.nl ) zelf, informatie te vinden over hoe zij zich inzetten voor deze ziekte en de mensen die hier mee te maken hebben..