- Blog - 

Ieder z'n vak

Wat een leuke maand was dit. De producten van Vink Leuk hebben in de maand juli in een schap gelegen bij Ieder z'n vak Nijmegen. Ieder z'n vak is een winkel waarbij ondernemers de mogelijkheid krijgen om een plank te huren waar zij hun producten kunnen uitstallen en verkopen.

Lees meer »

Wij staan op een markt!

Woensdag 18 december staan wij met onze producten op de kerstmarkt in het OBG Nijmegen. De kerstmarkt duurt van 14:00 tot 17:00. Kom je gezellig langs om vink producten te kopen en het goede doel te steunen? Van ieder verkocht product gaat er €1,- naar de Parkinson Vereniging.

Lees meer »

Vink Leuk shopper wordt weer gemaakt!

Zoals wellicht al is opgemerkt, was de Vink Leuk shopper voor lange tijd uitverkocht. Gelukkig kan ik jullie melden dat dit leuke tasje weer in de maak is! Over ongeveer drie weken is deze weer te bestellen in de webshop. Shop ze!

Lees meer »

Creativiteit: Door Theo Smits

Het eerste dat mensen vragen als ik hen mijn vinkenplaatjes laat zien is: hoe kom je daar nou op? Het sleutelwoord is creativiteit. Als je tekenen leuk vindt en je hebt er wat aanleg voor dan heb je een goede start. Het oefenen van tekenvaardigheden gaat je hele leven door. Dan komt de vraag: wat ga ik tekenen? Dat kan variëren van het illustreren van  schoolboeken tot het maken van stripverhalen, satirische tekeningen, etc. Wat het uiteindelijk wordt, hangt van jezelf af. Een striptekenaar als Jan Kruis had  een scherpe opmerkingsgave en putte veel inspiratie uit de dagelijkse belevenissen in het gezinsleven. De auteurs van Asterix en Obelix, Albert Uderzo en Rene Coscinny, waren met z’n tweeën. De een schreef het verhaal en de ander maakte de tekeningen. Tegen deze  giganten kan ik bij lange na niet op.

Lees meer »

Inkt, zweet en tranen

Een eigen bedrijfje oprichten is helemaal niet zo makkelijk als dat ik in eerste instantie dacht. In het begin voelt het als winkeltje spelen. Zoiets als spelen met een Ikea keukentje en daarmee fantasie taartjes en pizza’s verkopen. Alleen is het grote verschil dat deze producten echt zijn en ook terecht komen bij echte mensen. Niet alleen het feit dat je iets maakt wat een vreemd iemand ook daadwerkelijk gaat ontvangen, zit er ook nog een stukje administratie, tijd en onzekerheid bij. Dit had ik tijdens het fantaseren en het spelen met mijn Ikea keukentje niet meegenomen.. Want wie wilt er nou fantaseren over cijfertjes en stress?

Lees meer »

Zeefdrukken met Paulien

Begin maart kreeg ik een berichtje van Paulien. Paulien is een vriendin van mijn vader. Paulien was op dat moment bezig met een cursus zeefdrukken en wilde ons graag helpen. Hoewel ik best creatief ben en ook nog eens werk op een school waar je op iedere hoek van de gang de creativiteit van de leerlingen kan zien, was ik zelf niet bekent met zeefdrukken. Uiteraard wel van de methode, maar zelf iets te hebben gezeefdrukt, had ik nog nooit gedaan.  

Lees meer »