Inkt, zweet en tranen

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 14:21

Een eigen bedrijfje oprichten is helemaal niet zo makkelijk als dat ik in eerste instantie dacht. In het begin voelt het als winkeltje spelen. Zoiets als spelen met een Ikea keukentje en daarmee fantasie taartjes en pizza’s verkopen. Alleen is het grote verschil dat deze producten echt zijn en ook terecht komen bij echte mensen. Niet alleen het feit dat je iets maakt wat een vreemd iemand ook daadwerkelijk gaat ontvangen, zit er ook nog een stukje administratie, tijd en onzekerheid bij. Dit had ik tijdens het fantaseren en het spelen met mijn Ikea keukentje niet meegenomen.. Want wie wilt er nou fantaseren over cijfertjes en stress?

Zo voelde het af en toe wel bij mij. Naast mijn baan als geschiedenisdocente ben ik dus een van de creatief betrokkenen van Vink Leuk. Ik steek veel werk en aandacht in het proces en wil dat ieder product perfect op de post gaat. In het begin is het nog uitproberen. Is het bijgevoegde kaartje wel goed genoeg? Zijn de lijnen van de vinkentasjes wel strak getekend? Is de poster niet pixelachtig? In het begin is een eigen webshop natuurlijk ook uitproberen. Je bent continu op zoek naar nieuwe producten, leveranciers en manieren om het werk voor jezelf zo functioneel mogelijk te maken. Dit met als gevolg dat er nog geen consequent proces zit in het maken en ‘beheren’ van een shop. 

Ook ben ik onzeker over de mening van anderen. Van mijn kopers. Vinden ze het product wel het geld waard? Of denken ze bij het uitpakken: ‘Heb ik nou zoveel geld betaald voor dít tasje?!’ Uiteraard zijn er misschien mensen minder tevreden of bestellen ze liever geen tweede keer. Maar dit zijn allemaal onzekerheden en twijfels waar ik boven moet leren staan. Eigenlijk is Vink Leuk net als lesgeven: De ene leerling smelt weg bij mijn verhalen over de prehistorie terwijl anderen misschien nog even moeten wennen en met een andere bril mijn lessen moeten beleven. Allebei helemaal prima. Net als dat het helemaal prima is om nu nog uit te proberen, een lijntje niet helemaal strak te hebben en er echt nog wel verbeterpunten zijn als het gaat om de verpakking.

Trial and error laten we maar zeggen. En het voornaamste doel is natuurlijk om een super leuk bedrag te kunnen inzamelen voor de mensen waarbij het niet helemaal prima is en wij het misschien wel een beetje meer prima kunnen maken. Want dat is natuurlijk ons doel.

 

Onzeker met een missie,

Sofie

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.