Zeefdrukken met Paulien

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 16:08

Begin maart kreeg ik een berichtje van Paulien. Paulien is een vriendin van mijn vader. Paulien was op dat moment bezig met een cursus zeefdrukken en wilde ons graag helpen.
Hoewel ik best creatief ben en ook nog eens werk op een school waar je op iedere hoek van de gang de creativiteit van de leerlingen kan zien, was ik zelf niet bekent met zeefdrukken. Uiteraard wel van de methode, maar zelf iets te hebben gezeefdrukt, had ik nog nooit gedaan.  

Na mijn werk, op woensdagochtend, ging ik naar Paulien toe waar ik kon komen kijken bij haar cursus. Ik had een stapel tasjes meegenomen en een aantal proefshirtjes. Het logo had ik al aan haar gemaild zodat we die ochtend ook daadwerkelijk iets konden gaan bedrukken. Toen ik binnenwandelde, werd ik gelijk overspoelt met inspiratie, informatie en veel creatievelingen. De eerste stappen van het zeefdrukken werden gezet. Er werd een ‘mal’ gemaakt van ons logo en de zeefdruk werd klaargelegd. Ook moest ik gaan nadenken over welke kleur ik als logo wilde hebben. Pikzwart zou te donker zijn dus ik mocht zelf een kleur gaan mengen en daar is uiteindelijk heel donkergrijs uitgekomen.

De tasjes werden in de zeefdrukmal gelegd en het venster werd gesloten. Aan de rand moest ik de inkt gieten waarna ik vervolgens met een spatel de inkt over de zeef moest strijken. ‘Niet te hard en niet te zacht’ zei Paulien. Ook moest de spatel in een bepaalde hoek worden gehouden om zo alle hoeken en randjes goed te vullen. De eerste druk was klaar en het raam werd geopend. Daar lag het officiële Vink Leuk tasje! Het was erg tof om zelf eens te mogen zeefdrukken en het eerste nieuwe model geboren te zien worden.

Paulien heeft voor ons de tasjes met het Vink Leuk logo bedrukt. Super bedankt Paulien dat je ons hiermee wilt helpen en andere mensen weer blij wilt maken met dit toffe tasje!


Reactie plaatsen

Reacties

Carmen Verheggen Seljee
4 jaar geleden

Lieve José en kinderen, las net de necrologie over Theo. In DG. Mooi stukje! Ik had eerder een keer gehoord dat Theo ziek was en nu dus overleden. Voor jullie allen can harte gecondoleerd en zijn heengaan, maar prachtig dat jullie zijn tekeningen laten voortleven en dus ook Theo. Hartelijke groeten, Carmen